Свързани новини

23.01.2011 15:02

Студът ни опари в сметките

Видян 1498 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 30% по-тлъсти сметки за парно са получили софиянци за декември. От Топлофикация разпратиха писма до клиентите си, в които им обясняват, че ще платят повече заради увеличението и заради минусовите температури през последния месец на годината. Специални писма от директорския борд на Столичната топлофикация получиха всички абонати през последните дни заедно с декемврийските сметки за парно. В писмото се припомня, че заради минусовия студ през последния месец на 2010-а и заради поскъпването на парното сметките за топлото са били близо с 30% по-високи от тези през декември 2009 г.
Немалко столичани обаче се оплакаха, че увеличението на исканото за парно спрямо предходния месец пък им е почти 100%. Така например, за гарсониера от 48 квадрата сметките за декември бяха около 88 лв. срещу 50 лв. за ноември.
В писмото ръководството на Топлофикация-София се обясняват на клиентите си: "Вие знаете, че през 2009 г. Държавната комисия за енергийно и водно регулиране коригира цената на топлинната енергия с 29,4% и така един мегаватчас струва 93,732 лв. с включен ДДС. Това е и основната причина сметките за декември 2010 г. да са по-високи от сметките за декември 2009 г. с близо 30%, и то без значителна промяна в начина на отопление." От Топлофикация напомнят още, че 5%-то понижение на цената на парното ще се усети в сметките за януари.

 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец