Свързани новини

13.12.2017 09:32

Студенти излязоха на протест заради прегазеното момиче

Видян 1180 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Студентите от Югозападния университет в Благоевград  преместиха протеста си към общината, където блокираха входа на сградата, съобщи БНР. Повод за негодуванието им е инцидентът с тяхна колежка, която загина вчера на пешеходна пътека.

Гневът на студентите беше провокиран от обясненията на институциите, че е направено всичко необходимо, за да се обезопаси улица "Славянска", която вчера взе човешки живот. Така те спонтанно решиха протестът им да прерасне в нещо като гражданско неподчинение и се отправиха пеша към сградата на Общината, чийто вход блокираха.


Пет минути след това пред сградата излезе и самият кмет на областния център Атанас Камбитов, на когото те имаха възможност пряко да зададат въпросите и да поискат конкретни отговори. Решенията: На смъртоносното кръстовище ще бъде направена и изградена светофарна уредба, ще бъде подобрена маркировката. Пешеходните пътеки ще бъдат повдигнати така, че да убиват скоростта, а полицията ще има денонощно присъствие там, докато колите престанат да паркират от четирите страни на кръстовището и да намаляват видимостта. Засега студентите единственото, което очакват, е конкретни срокове за извършване на тези действия от страна на институциите. Входът на Общината току-що беше освободен.

По-рано с жива верига студенти от Югозападния университет блокираха движението по улица "Славянска" в Благоевград, където вчера тяхна състудентка загина на пешеходна пътека.

 1500 акта са съставени от КАТ от началото на годината досега за неправилно паркиране и за шофиране с непозволена скорост. Явно и това не работи и затова ще се мисли за по-драстични мерки за ограничаване на смъртността по улица "Славянска".
Според младите хора  органите на реда от години си затварят очите пред проблемите.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв