17.09.2008 16:30

Цървенковски: Преговорите с Гърция за името на Македония са в ключов етап

Видян 1332 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Македония Бранко Цървенковски заяви, че преговорите с Гърция по спора за името на страната му може да бъдат замразени с една година, което ще блокира интеграцията на страната в НАТО и ЕС, освен ако в следващите седмици двете страни не постигнат компромис.


Цървенковски заявява в интервю за Ройтерс, дадено в Скопие, че изборите и в двете страни през първата половина на 2009 г. ще създадат неправилна атмосфера за преговори. Той обаче допълва, че посредникът на ООН Матю Нимиц е подел „нова инициатива“. „Сега ние сме на решителен и много чувствителен етап от преговорите, заяви Цървенковски. „Той представи някои идеи, двете страни споделиха своите забележки по тези идеи и въз основа на тези забележки посредникът Нимиц ще потърси компромисно решение. Ако има добра политическа воля от двете страни, аз силно вярвам, че различията могат да бъдат преодолени“, подчертава македонският президент. Македония се надяваше да получи покана за присъединяване към НАТО по-рано тази година заедно с Албания и Хърватия, но Гърция наложи вето заради спора с името. „Говорейки за последната инициатива на посредника Нимиц, всяка от страните ще вземе скоро последното решение за отхвърляне или приемане на предложенията, това може да стане още следващия месец. Ако този опит се провали, страхувам се, че преговорният процес и целият процес по намиране на решение на различията ще бъде замразен“, предупреди Цървенковски.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог