Свързани новини

23.11.2018 11:54

Цацаров поиска информация от Борисов за договора за ски-зона Банско

Видян 3167 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал информация от премиера Бойко Борисов относно предложените промени в концесионния договор за ски-зона Банско. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
По повод зададени въпроси към главния прокурор при участието му в „Шоуто на Слави“, Пресцентърът на Прокуратурата предоставя следната информация:
I. На 12.06.2018 г., главният прокурор Сотир Цацаров, след извършена проверка по сигнал на ПП „Зелените“, в изпълнение на правомощията на прокуратурата по надзора за законност, отправи предложение до министър-председателя, за следното:
„Министерският съвет на Република България
- да предприеме незабавни действия за изменение и допълнение на концесионния договор от 21.12.2001 г. с „Юлен“ АД за предоставена концесия с предмет особено право на ползване върху част от територия, изключителна държавна собственост – част от територията на Национален парк „Пирин“, община Банско, „Ски зона с център Банско“, при съобразяване с разпоредбите на действащото законодателство /включително и в частта относно определянето на концесионното възнаграждение/;
- да предприеме незабавни действия за осигуряване на пълно съответствие на ползваната от концесионера площ с тази по концесионния договор /99,55ха, съгласно Териториално устройствен план /ТУП/ на извънселищна територия „Ски зона с център гр. Банско“, индивидуализирана с координатите на точки от № 1 до № 252 в координатната система „1970г.“ по чупките на външната граница на ски зоната/.“
На 23.11.2018 г. главният прокурор изпрати писмо до министър – председателя, с искане за информация относно предприетите действия.
II. На 14.09.2018 г. във Върховна касационна прокуратура са постъпили два сигнала, съответно от заместник министър председателя г-н Томислав Дончев за нередности и съмнение за измами при усвояване на средствата от ЕСИФ (с приложена публикация от 10.09.2018 г. на сайта bivol.bg озаглавена „Гранд корупция с еврофондове и обществени поръчки през консултантски фирми“) и от г-н Атанас Чобанов – редактор на този сайт, с приложение на същата публикация.
Материалите са изпратени по компетентност на Софийска градска прокуратура (СГП).
На 08.10.2018 г. СГП е образувала досъдебно производство за:
- престъпление по чл. 304а НК - за това, че в периода от 01.01.2014 г. до месец октомври 2018 г. в гр. София, предложил и дал подкуп на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение
- престъпление по чл. 253, ал. 5 вр. ал. 1 НК- за това, че в периода от 01.01.2014 г. до месец октомври 2018 г. в гр. София извършил финансова операция или сделка с имущество, или прикрива произхода, местонахождението, движението или действителните права върху имущество, за което знае или предполага,, че е придобито чрез престъпление, като средствата или имуществото са в особено големи размери и случаят е особено тежък.
На 08.10.2018 г., сезирана с идентичен сигнал, Специализираната прокуратура, също е образувала досъдебно производство за престъпление по чл. 321, ал. 3 вр. ал. 1 и ал. 2 НК – за това, че от неустановена дата до настоящия момент на територията на Република България образували, ръководили и участвали в организирана престъпна група – структурно трайно сдружение на три и повече лица, с цел да вършат съгласувано в страната престъпления по чл. 253, ал. 1 НК, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ повече от три години, като групата била създадена с користна цел и в нея участва длъжностно лице.
Поради идентичност на материалите, послужили като законен повод за образуване на двете досъдебни производства, същите са обединени (на основание чл. 217 НПК) и се наблюдават от Специализираната прокуратура.
До момента са извършени множество процесуално-следствени действия:
1. Разкрита е банкова тайна по отношение на членове от Съвета на директорите на „ДЖИ ПИ ГРУП“ АД, както и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог