Свързани новини

28.07.2010 10:15

Цветанов: Ще продължим

Видян 1656 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Смятам, че за новото българско правителство, което го доказа в рамките на една година, показваме ясен политически подход и професионална подготвеност за борбата с организираната престъпност. Факт са и резултатите изнесени в доклада на Европейската комисия, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по време на изслушването му в Народното събрание за инцидента в Кърджали, при който бяха бити невинни хора.


Четирима цивилни полицаи нахлуха в дома на семейство Мустафови малко преди полунощ в петък. По-късно в събота сутринта се оказало, че ченгетата са сбъркали адреса и вместо да арестуват сводника-таксиметров шофьор Джем, са подложили на безобразния си екшън невинните от 6-ия етаж на блок №12 в квартал "Възрожденци”. Съпрузите Мустафови са и бивши полицейски служители. Случаят обаче стана известен едва в понеделник, след като Агенция БГНЕС информира за него. При нахлуването полицаите сцепиха главата на 20-годишната Шерин.
"Нека да отправя една молба към всички вас, когато има подобни подозрения, преди да получите отговор на това, което се е случило да не пускаме в публичното пространство нещо – една погрешна представа за правоохранителната система", заяви още Цветанов. След като вътрешният министър представи хронологията на случая в Кърджали каза, че след влизането в апартамента на семейството в Кърджали е установено, че това е полицейска акция. Тръгвайки към детската стая, служителите на МВР решават, че именно това са проституиращите момичета. От тези действия се получава и ударът във врата на момичето от Кърджали, уточни Цветанов. Вътрешният министър припомни, че Сабахатин Мустафов е уволнен дисциплинарно преди години като служител на МВР и е отдал паспорта си на друго лице за незаконно ползване. Според министъра именно Сабахатин е поръчал две проститутки за свои познати, но е отказал след това да го спомене в показанията си. Така Цветанов обясни действията на служителите на МВР.
Вътрешният министър не вярва, че Айсел Мустафова ще се съгласи с това, което е извършвал нейния син, а именно – сводничество. В момента има образувано досъдебно производство и прокуратурата трябва да прецени дали трябва да се търси наказателна отговорност за сводничество на сина на Айсел Мустафова. Цветанов съобщи, че и през изминалата вечер е имало проведена полицейска акция. Едно от момичета, които са задържани при тази акция, е едва на 16 г., с тревога поясни Цветанов. "Ще продължим да работим за противодействието на сводничеството, тежка организирана престъпност, защото това е наше право, а вие сте си в правото да ме изслушвате и питате“, отбеляза още Цветанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева