Свързани новини

25.02.2010 17:35

Цветлин Йовчев: Ахмед Емин не е бил служител на ДАНС

Видян 1830 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ахмед Емин не е бил служител на ДАНС със сигурност. Това заяви председателят на ДАНС Цветлин Йовчев, предаде БГНЕС.


Йовчев бе категоричен, че ръководителят на политическия кабинет на Доган, за чиято смърт от няколко дни се появиха редица хипотези, не е бил служител и на Национална служба Сигурност. Според информацията, с която разполага Йовчев, Емин не е сътрудничил и на Държавна сигурност. Той не пожела да коментира дали има данни, в които да се посочва, че Ахмед Емин е трябвало да убие Ахмед Доган. Версията, че Ахмед Емин е бил пратен в ДПС, за да убие лидера на партията Ахмед Доган, според бившия вътрешен министър Румен Петков, по-скоро не е вероятна. Петков, както и неговият наследник на поста Михаил Миков, препратиха медиите да търсят отговорите на въпроса „защо ДПС лансират подобна теза” - от самата партия на Доган. „Нямам навика да правя волни разсъждения по сериозни въпроси”, заяви Петков. Той посочи, че има компетентни органи, които могат да се изкажат по въпроса, тъй като са провели разследвания по случая. Петков припомни, че смъртта на Емин е настъпила, след като той вече е напуснал Министерството на вътрешните работи.
Играта на стражари и апаши продължава с нови и нови доста пикантни случки – виждате каква жълтина се лее. Версиите са част от политическата игра – виждате, че бюджетът не се изпълнява, а в същото време се появяват нови и нови версии. Това заяви по-рано днес пък Михаил Миков по повод становищата за смъртта на Ахмед Емин. Миков припомни, че прокуратурата се е произнесла за смъртта на Емин и нейното заключение е самоубийство. "Споменът ми за разследването е, че там участваха всички институции – и прокуратурата и следствието и разследващите полицаи и представители на ДАНС", разказа Миков. Той бе категоричен, че вярва на професионализма на прокуратурата, следствието, ДАНС и МВР, че става дума за самоубийство. По негово мнение, нещата излизат извън рамките на правораздаването и минават в рамките на политиката. По повод изявлението на Камен Костадинов, който тази сутрин заяви, че ДПС не са удовлетворени от разследването, Миков каза: "Който твърди – да доказва. Нека Движението за права и свободи да извади сериозните доказателства, че не става въпрос за самоубийство. Нека това всичко да се сложи на масата и да се извади", поиска Миков.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Жена с над 3 промила алкохол предизвика катастрофа в Приморско

Жена с над 3 промила алкохол предизвика катастрофа в Приморско

45-годишна жена, употребила значително ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес може да възникнат някои недоразумения в личния ви живот

Днес може да възникнат някои недоразумения в личния ви