03.10.2013 16:55

Цветна олимпиада в Кюстендил

Видян 1408 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изключително голям интерес предизвика Цветната олимпиада в Кюстендил. Тя се проведе днес в Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ и ще продължи и утре (4 октомври). Национално движение „България си ти!“ е организатор на проявата.


Повече от 200 ученици умуваха над заданията по български и английски език, математика, история и география. Най-многобройни бяха участниците, които „мериха“ знания по английски език – 87. Над темите по български език мислиха 61 хлапета, задачи по математика решаваха 31,  а по история и география търсеха отговорите на въпросите съответно 21 и 20 младежи.


 „С тази олимпиада се поставя началото на състезателния дух сред учениците и ще им даде стимул да учат и да се представят добре на зрелостните изпити“, заяви преподавателката по езика на Шекспир. А учениците уверяваха: „Много полезна е олимпиадата, защото можем да проверим знанията си“. Повечето от тях допълваха, че искат да се раеализират в чужбина. 


Национално движение „България си ти!“ се стреми да задържи тези млади хора в България. Ангажираме се и да разпространим добрия пример, който видяхме в Кюстендил, за да „заразим“ и останалите училища в страната. Гимназията е пример за това как се прави стройна организация. Благодарим на директорката г-жа Иванка Янкова и целия учителски колектив за отзивчивостта и организацията. За провеждането на олимпиадата срещнахме разбиране и съдействие от страна на Регионалния инспекторат по образованието. Кметът на града Петър Паунов и общината също се отзоваха и помогнаха.


Най-добрите ученици от олимпиадата в различните дисциплини ще бъдат наградени от водещи в различни области личности. Тържеството ще се състои на 8 октомври в Общинския театър (бул. „България“ №26 А) от 17,30 ч. в града на черешите, където хлапетата ще бъдат изненадани от „българския Франк Синатра“ Васил Петров и световната бийтбокс шампионка Печенката. Всички граждани и гости на Кюстендил са добре дошли, входът е свободен. След награждаването ще се проведе дискусия между родители, преподаватели, ученици и гости. Ще се обсъдят темите за учител-будител, потребностите на учениците, мотивацията за учене, чудото на знанието.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни