The Bloomhouse - приказно бягство в "гигантски морски еднорог"

Свързани новини

04.03.2024 08:02

The Bloomhouse - приказно бягство в "гигантски морски еднорог"

Видян 26417 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Това вълшебно произведение на изкуството е отчасти Уили Уонка, отчасти Големия Лебовски и не прилича на никое друго.


Това се казва в обявата в Airbnb за The Bloomhouse - "приказно бягство", сгушено в гората на West Lake Hills в Остин, Тексас.


Къщата е създадена през 70-те години на миналия век от, както се казва в обявата, "няколко хипита и една мечта". Далтън Блум, първоначалният собственик и съименник на къщата, възлага на своя приятел и студент по архитектура Чарлс Харкър да я проектира. Заедно те прекарват 11 години в хълмовете на Остин, за да завършат причудливата структура.


Резултатът е труден за описване. Дори Чарлз никога не е признавал от какво е вдъхновено пространството с площ 1100 кв. фута (102 кв. м), въпреки че в обявата му в Airbnb то е оприличено на "гигантски морски еднорог".



Според уебсайта му той представлява "симбиотичното взаимодействие между човека и природата". "Неговата органична форма, издигаща се от земята, имитира потока на въздуха, извивката на вятъра и нежното издигане и спадане на природната мелодия", се казва още там.


Методите и материалите, използвани за изграждането на The Bloomhouse, са също толкова уникални, колкото и концепцията.

Чарлз започва с изработването на основни форми от стоманени пръти. Покрива ги със слоеве полиуретанова пяна и използва ръчен трион за извайване на извивките. След това завършва конструкцията със слоеве бетонна мазилка отвътре и отвън.


Интериорът на Bloomhouse е също толкова впечатляващ, колкото и външният.
Местното списание Tribeza го описва като "като да паднеш в заешката дупка на Алиса в страната на чудесата - хипнотизиращ и психеделичен".



В него има акценти от черешово дърво, рафтове и шкафове, които са внимателно издълбани в естествените форми на жилището.


В имота няма нито една права линия или ъгъл. Всяка стая се свързва безпроблемно със следващата. Вратата на банята е единственото разделение.


Въпреки че постройката получава признание още при първоначалното си построяване, през 80-те години на миналия век тя изпада в разруха. Това се случва до 2017 г., когато Дейвид и Сюзън Кланч закупуват имота и го спасяват от изоставяне.


 



Помещението вече се предлага за дългосрочно и краткосрочно отдаване под наем от компанията Lodgewell в Остин и често е резервирано за седмици наред. В обявата му в Airbnb се казва: "Когато отседнете в The Bloomhouse, влизате на място, където може да се случи и ще се случи магия.


"В The Bloomhouse оставяте зад себе си ограниченията на съвременността и правилата на логиката, за да живеете само в прищявка. Живеем в приказка, която сами сме си създали. Нека приказката започне.


Но преживяването на магията не е евтино. Цената на нощувка в The Bloomhouse започва от 400 долара (315 паунда).


Източник: Dailymail



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв