Свързани новини

28.04.2021 10:23

Тома Биков: Радев най-накрая успя да предизвика политическа криза

Видян 1357 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Очевидно този парламент няма потенциал да излъчи правителство. Ние опитахме в тази тежка ситуация да предложим адекватно правителство. За съжаление нито една партия не го прие. Оттук нататък виждаме безпомощност”, заяви Тома Биков от ГЕРБ.


Той обвини Румен Радев в предизвикване на политическа криза. Според Биков цялата отговорност в момента пада върху президента. По неговите думи „президентът е един от факторите, довел до тази патова ситуация”.


„Не може да се поставя под риск целия изборен процес, защото  тези промени, които бяха гласувани вчера в правната комисия, рискуват нормалното провеждане на избори и поставят под въпрос тяхната легитимност. Изборното законодателство буквално се пренаписа фундаментално за една нощ. Това е абсолютно ненормално. Президентът да назначава състава на ЦИК – това никога не е било. Нашият изборен процес се е основавал на това партиите да се самоконтролират. Въпросът е кой ще контролира кандидатът за президент. Как ще се осъществят всички предложени промени? Накрая ще се окаже, че сме провели нелегитимни избори и от  политическа криза ще влезем в конституционна, и изобщо криза на демократичното управление, което би било престъпление срещу българските граждани”, каза Биков.


„Ако някой си мисли, че губи на изборите заради Изборния кодекс, ще му го кажа директно: „Губиш, защото хората ти нямат доверие”. Изборният кодекс е важен за провеждането на честни и прозрачни избори. А предложенията са некомпетентни”, добави депутатът от ГЕРБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 празно няма 28.04.2021 10:53

    Все по-ясно се вижда, че ренегат-артистчето с диплома от ЮЗУ се превръща в младото издание на откачалката Спас Гърневски

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни