17.07.2024 10:24

Тръмп не „обича санкциите"

Видян 275 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп изрази скептицизъм по отношение на санкциите, но избегна въпроса дали би отменил ограниченията срещу Москва като част от плана си за прекратяване на конфликта между Русия и Украйна.

В интервю за агенция Блумбърг, записано на 25 юни и публикувано изцяло във вторник, Тръмп беше попитан дали „изобщо е мислил за облекчаване или премахване на санкциите срещу Русия“.

„Да. И така, това, което правим със санкциите, е, че принуждаваме всички да се отдръпнат от нас. Така че не обичам санкциите. Смятам, че те са много полезни с Иран, но дори нямах толкова голяма нужда от санкции с Иран. Казах го на Китай, а Русия е в подобно положение“, каза Тръмп, без да разкрива дали предложената от него сделка за прекратяване на конфликта ще включва отмяна на санкциите.

„[Руският президент Владимир] Путин и аз се разбирахме много добре, с нашите отношения. Никога не сме били в опасност от война. Той никога нямаше да навлезе в Украйна“, каза Тръмп в друг момент от интервюто.


Въпреки скептицизма си, по време на мандата си Тръмп не смекчи санкциите от времето на Обама срещу Москва заради Крим и наложи допълнителни ограничения на Русия, за да забави изграждането на газопровода „Северен поток 2“ към ЕС.

По време на президентството си Тръмп се включи и в разгорещена митническа война с Китай, която отново похвали като голям успех, като същевременно обвини „грубо некомпетентния“ президент Джо Байдън, че е сближил Русия и Китай.


 „Байдън е глупав човек. Той е принудил Русия и Китай да се оженят. Те са женени. След това прие малкия си братовчед Иран, а след това прие и Северна Корея. Те не се нуждаят от никой друг“, твърди кандидатът за президент на Републиканската партия.

„Това е един много, много опасен свят. И всъщност се притеснявам за петте месеца, които ни остават. Точно така, мисля, че може да се стигне до Трета световна война“, заяви Тръмп два дни преди първия си дебат с Байдън - и две седмици преди да оцелее по чудо от опит за убийство.


 Пламен Валентинов


 


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Малко тягостно може да се чувствате днес

Малко тягостно може да се чувствате днес и е добре да