Свързани новини

22.11.2016 09:34

Тръмп ще изтегли САЩ от ТТП

Видян 1087 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп все още не е съставил кабинета си, но вече обяви, че първата стъпка, която ще предприеме Белият дом, е да изтегли САЩ от търговския договор за Транстихоокеанско партньорство (ТТП), предаде АФП.



В понеделник Тръмп представи програмата си за първия ден от своето президентство, която предвижда изтегляне на САЩ от ТТП и разследване на условията за издаване на визи, съобщава "Ройтерс". По този повод бъдещият президент републиканец, който ще встъпи в длъжност на 20 януари 2017 г., разпространие видеопослание.



Договорът за Транстихоокеанско партньорство (ТТП) бе подписан през 2015 г. от 12 страни от Тихоокеанския регион, но без Китай, припомня "Франс прес". За да влезе в сила, партньорството, подписано от президента Барак Обама, трябва да бъде одобрено от американския Конгрес, доминиран от републиканците. На негово място Доналд Тръмп иска да договори двустранни споразумения, които според него "ще върнат работните места и индустрията на американска земя".



По отношение на имиграцията, след като назначи за министър на правосъдието поддръжника на твърдата линия сенатор Джеф Сешънс, Доналд Тръмп възнамерява да "разследва злоупотребите с визови програми".


Източник: Гласове









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак