Свързани новини

14.11.2016 17:00

Тръмп взе вътрешнопартийната си опозиция в кабинета

Видян 1802 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Доналд Тръмп показа непоколебима воля да овладее политическата власт в САЩ като обяви назначенията на ключовите постове в своя кабинет. Лидерът на републиканската партия в Сената Райнс Прибъс ще бъде негов шеф на администрацията – този пост реално може да се сравнява с ролята на премиер или на първи вицепремиер в една европейска държава (припомняме, че президентът на САЩ се явява и това, което ние имаме като министър-председател). На лидера на вътрешнопартийната опозиция сенатор Стивън Банън пък е отреден поста шеф по стратегията или главен съветник – сиреч шапка на всички останали в политическия му кабинет, между които е и възловият съветник по националната сигурност, чиято роля може да се сравни с тази на силов вицепремиер у нас. 19’ напомня, че и двамата лидери не бяха фенове на Тръмп в кампанията. „Тръмп иска да ви направим горди със страната и да ви служим”, обърна се към американците партийният лидер Прибъс, цитиран от Ню Йорк Таймс.


Тръмп отговори в интервю за популярното предаване 60 минути и на протестърите на Сорос, които подкупват членове на т.нар. Изборна колегия, която трябва да потвърди вота на електората на 19 декември и официално да го „коронова”. „И аз смятам, че по-справедливо е спечелилият най-много гласове да става президент, но нашата система е такава, че държи всички щати да участват в играта и е създала Изборната колегия. Аз уважавам принципите и системата”, заяви новоизбраният от нацията президент.


Като още едно, прибавено към изброените, доказателство, че ДоналдЪТ не го е страх от никого и от нищо, той успя да се чуе с лидера на Китай Си Дзинпин. Напомняме, че в своята кампания Тръмп посочи именно КНР като потенциалния съперник на САЩ за световна доминация и с това обясни пренасочването на външнополитическите приоритети от Атлантика към Пасифика. Президентът определи разговора като „интересен”. Си е поздравил Тръмп за „победата в исторически избори”, за което е получил благодарности. Лидерите са изразили „ясно усещане” за взаимно уважение, като новоизбраният американски президент е подчертал надеждите си за по-силни отношения между двете държави, които да се придвижат напред, гласи комюникето от щаба на Тръмп.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат