Сергей Лавров, който е министър на външните работи на Путин повече от 20 години, посочи, че Западът се стреми да ескалира войната в Украйна и си "създава проблеми"

Свързани новини

28.08.2024 15:00

Третата световна война няма да се ограничи до Европа: Русия предупреди САЩ

Видян 967 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия предупреди, че Западът си играе с огъня, като обмисля да позволи на Украйна да удари дълбоко Русия със западни ракети и предупреди Съединените щати във вторник, че Третата световна война няма да се ограничи до Европа, пише Reuters.

Украйна нападна руския западен регион Курск на 6 август и си отряза част от територия в най-голямата чуждестранна атака срещу Русия след Втората световна война. Президентът Владимир Путин обяви, че ще има достоен отговор от Русия на атаката.

Сергей Лавров, който е министър на външните работи на Путин повече от 20 години, посочи, че Западът се стреми да ескалира войната в Украйна и си "създава проблеми", като разглежда молбите на Украйна за разхлабване на ограниченията върху използването на оръжия, доставяни от чужбина.

След нахлуването в Украйна през 2022 г. Путин многократно предупреждаваше за риска от много по-широка война, включваща най-големите ядрени сили в света, въпреки че увери, че Русия не иска конфликт със САЩ и НАТО.

"Сега още веднъж потвърждаваме, че да си играеш с огъня - а те са като малки деца, които си играят с кибрит - е много опасно нещо за възрастните чичовци и лели, на които е поверено ядрено оръжие в една или друга западна страна", отбеляза Лавров пред репортери в Москва.

"Американците недвусмислено свързват разговорите за Третата световна война като нещо, което, не дай Боже, ако се случи, ще засегне изключително Европа“, смята първият дипломат на Москва.

Лавров добави, че Русия "изяснява" ядрената си доктрина.

Ядрената доктрина на Русия от 2020 г. определя кога нейният президент ще обмисли използването на ядрено оръжие: най-общо като отговор на нападение с използване на ядрени или други оръжия за масово унищожение или конвенционални оръжия, "когато самото съществуване на държавата е поставено под заплаха“, пише Труд.










Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диона

Диона проговори след скандална реклама на енергиен прах

Нейно видео в Instagram скандализира мрежата ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв