Свързани новини

04.03.2014 17:12

Три са вариантите за метро през Слатина

Видян 1557 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три са вариантите за разклонението на третия лъч на метрото, който вероятно ще започне да се строи догодина. Те ще бъдат разгледани до дни от експертния съвет по устройство на територията, след което ще бъдат подложени и на обществено обсъждане, съобщи шефът на Метрополитен Стоян Братоев. И трите трасета минават през район Слатина и отвеждат през зала Арена Армеец, бул. Цариградско шосе до Окръжна болница.


Според първия вариант от Орлов мост влакчетата ще минат под ул. Цар Иван Асен II, ще продължат по бул. Шипченски проход покрай зала Универсиада и ще стигнат до бул. Асен Йорданов. Оттам те ще минат покрай зала Арена Армеец и ще излязат на бул. Цариградско шосе, за да стигнат до Окръжна болница. В този случай се планират 6 станции.


Според втория вариант разклонението на третия лъч ще започне от ул. Шипка и ще мине под ул. Гео Милев. Оттам ще стига до зала Фестивална и отново ще излиза на бул. Асен Йорданов. След това ще мине покрай новата спортна зала, ще излезе на бул. Цариградско шосе и ще стигне до Окръжна болница. В този случай станциите отново са 6.При двата варианта трасетата са с дължина около 6 км.


Третият, който е най-дълъг, предвижда и 7 станции. Според него разклонението на третата линия ще започва от Малък градски театър Зад канала и ще продължи по ул. Боян Магесник.Оттам влакчетата ще стигнат до жп гара Подуяне, като трасето е успоредно на жп линията.


Подземните влакчета ще продължат по ул. Слатинска река, ще минат по бул. Асен Йорданов и бул. Цариградско шосе, за да стигнат отново до Окръжна болница.


Според комплексната оценка с най-добри показатели е вторият вариант.





Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог