Въвеждането на по-строг контрол на криминално проявените и осъжданите, които имат издадени ограничителни заповеди по Закона за защита от домашно насилие, ще обсъди ръководството на МВР

Свързани новини

04.06.2024 12:39

Трябва да има по-строг контрол на осъжданите, срещу които има ограничителни заповеди: Вътрешният министър

Видян 402 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въвеждането на по-строг контрол на криминално проявените и осъжданите, които имат издадени ограничителни заповеди по Закона за защита от домашно насилие, ще обсъди ръководството на МВР. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов в коментар за поредния жесток случай от Враца.

"Пореден случай на домашно насилие, също една приоритетна тема не само за министерството, но и за държавата. Да, в повечето такива случаи предварително има ограничителни заповеди, които не се спазват, което реално е престъпление по Наказателния кодекс. Аз считам, че в случая колегите са реагирали абсолютно адекватно и се надявам, че този човек ще си получи заслуженото, внасяйки дело в съд и получаване на присъда.

- Това, че той има такова богато съдебно и криминално досие повод ли е да дадете инструкции на колегите си по места да бъдат по-внимателни с хората, които имат подобни досиета и ограничителни заповеди?

- Считам, че е време отново да се съберем на ръководно ниво и да коментираме и тази тема", заяви вътрешният министър.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.