Свързани новини

21.04.2009 16:38

Трима от ГЕРБ фалират болница

Видян 2666 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много финансови екстри, плюс заплати от по над 5 бона, са си осигурили членовете на борда на директорите на столичната Първа градска болница, научи 19`. И тримата са от ГЕРБ, като председателят Гергана Алексиева е и шеф на женската организация на кметската партия.


Новото ръководство наследи лечебницата с над 5 млн. лв дълг, а в същото време харчи разточително. Още на първото си заседание бордът си гласувал по 850 лв. на месец за т. нар. представителни нужди. Лимитът на километража на изпълнителния директор доц. Николовски пък бил 1500 лв. на месец. Според друго решение на борда болничният шеф получил и правото върху 5 на сто от сумата, която Столичната община привеждала на болницата всеки месец извън фонд работна заплата.


Не е ясно и защо не е стартирана Обществена поръчка по приведените в началото на 2008 г. 2 милиона лева целеви средства за медицинска апаратура, каза за 19` общинският съветник от БСП Бойко Маринков. Според него парите били в сметка на болницата, в която се инкасирала и част от печалбата. Въпреки това по думите му наскоро ръководството на Първа градска поискало от кметството 280 хил. лв. за подмяна на резервни части на медицинска апаратура.


Доста от разходите се акумулират от т.нар. „Пето отделение“ в Драгалевци, каза още Маринков. Към въпросният обект, който представлявал 3 хил. кв. м. застроена площ, има нездрави апетити, смята съветникът. Освен това заради неприятната атмосфера в болницата част от средния медицински персонал напускал.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.