Свързани новини

10.03.2014 14:10

Учителските заплати може да бъдат увеличени с 5 % от 1 юли

Видян 937 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Учителските заплати могат да бъдат увеличени с 5% от 1 юли. Парите са заложени в делигираните бюджети. Това заяви във Варна министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова. Преговаряме с Швейцария за 3 млн. швейцарски франка, които да бъдат вложени в образованието.Графиците за провеждане на матурите в средните училища ще бъдат коригирани и няма да има съвпадания на изпитите, каза образователният министър.



Според Клисарова отпадането на 3800 ученици за година е много добър резултат. Цел на министерството на образованието е професионалните училища да бъдат мотивирани, а не закривани, каза в морската столица министър Клисарова. Така тя успокои учители, ученици, родители и синдикати, че Професионалната гимназия по машиностроене и автотранспорт е пред закриване.



„В тази гимназия се направиха проверки, защото искаме да обвържем с качество учебния процес. Имаше сигнали, че по–малко ученици ходят на училище. Това може да се докаже единствено с извършваните проверки. Нека да завършат и да се направи анализ на ситуацията“, каза министърът.



В републиканския бюджет за тази година са осигурени пари за повишаване на началните заплати на младите преподаватели, заяви Клисарова. Според нея не случайно 8.4 млн. лева от 100–те млн. лева в държавния бюджет са залегнали само за професионално образование. „Не случайно с швейцарското правителство сме в преговори за договаряне още 3 млн. швейцарски франка. Целта е да мотивираме учениците да ходят редовно на училище и да поддържаме качеството на образованието и обучението“, посочи образователният министър.



Министър Клисарова присъства на подписването на договор за сътрудничество между Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров" и Варненската морска гимназия "Св. Николай Чудотворец.





Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци