04.06.2024 14:25

Ул. Фритьоф Нансен става отново еднопосочна: Терзиев

Видян 649 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не се планира ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна, тя остава еднопосочна“. Това заяви посипалият главата си с пепел кметът на София Васил Терзиев в ефира на bTV.


Той посочи, че има проблем с паркирането в центъра на града и призна, че напоследък неговият екип е допринесъл също за това. Работило се е обаче активно проблемът да бъде решен скоро.

„Това, което е най-важно, е да застъпим правата на тези, които живеят в центъра, тъй като не искаме той да се обезлюдява. Тенденция, която има в много други европейски столици“, каза кметът. Той очаква сериозен дебат в СОС за паркирането, защото има много и различни предложение за това, как да се случва това – като например да има зони за временно паркиране, за да могат магазините да бъдат зареждани със стоки или човек да си разтовари покупките. Терзиев призна, че не е гледал анализите за въвеждането на платено паркиране в неделя и затова отказа да коментира подобно предложение.

Терзиев коментира, че ако старата организация на движение в центъра на столицата се окаже по-удачна, тя може да бъде върната.

„Ако старото положение се окаже, че е било много по-добро и данните го показват, сме готови да го върнем, но трябва да бъде защитено и правото на велосипедистите. Протестиращите нямат проблем с велосипедните алеи и с по-бързото придвижване на градския транспорт. Едни предлагат да има две ленти за автомобилите – едната да е за градския транспорт, но тя да е пресечена, за да може да се отича по-бързо трафика“, каза още той. Той допълни, че хората с трудна подвижност ще бъдат включени в работните групи, за да не се получават грешки и тези хора за могат да паркират пред домовете си.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева

Ще сте трудоспособни, но отегчени

Ще сте трудоспособни, но отегчени. Имате да свършите