Свързани новини

30.10.2019 15:26

US посланикът възхитена как общината пази културното наследство на София

Видян 1909 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият американски посланик г-жа Херо Мустафа ДАДЕ МНОГО ЯСЕН ЗНАК като обяви, че е възхитена и специално се снима пред Столичната библиотека – една от емблемите на културната политика на общината през последните 14 години. Само за десетилетие Домът на книгите не само удвои посещенията си – 115% ръст, но и направи дигитални пространства, за да привлича нови и нови млади читатели. С политиката на Столичната община през последните 4 мандата, както се вижда от непредубедените наблюдатели като посланика, 86,4% от културните бг събития са в София, артсекторът дава 6%  от икономиката – 3,3 млрд.лв. и 33 000 работни места, 57% повече са посещенията на театрите, 48% е ръстът при визитите в музеите на милионния ни град, 101% е скокът на тиража на издадените в столицата книги, 102 на сто – на фестивалите, чийто брой вече е 97.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Херо МустафаСАЩ ни пращат създателка на "Ислямска държава" за посланик... 30.10.2019 17:41

    1) Слагаш кюрд, мюсюлманин, за посланик в предимно православна християнска страна, с турско малцинство. Усещам как и българи, и турци са доволни от политически коректния избор. 2) За нея са написали, че е работила като специален помощник на държавния секретар Кондолиза Райс и координатор в Мосул за иракската провинция Ниневия в екипа на Пол Бремър, временния администратор на Ирак след нахлуването от 2003 г. Само където в тази стара асирийска провинция, където са живеели близо милион християни в Ирак от две хилядолетия, от нахлуването на САЩ през 2003 г. насам са останали няколко хиляди. Та, изглежда добре се е справила. И точно в Мосул се появява Ислямска държава. 3) Била съветничка на вицепрезидента Джо Байдън и Обама за Близкия изток. Хм, пак чудесно се е справила. Като се има предвид, че самият Обама нарече Либия "най-голямата негова грешка" и масовите убийства в Йемен, кашите в Сирия, Ирак, Афганистан...Определено е чуден избор. 4) Била бежанка от Ирак. Добре разбрахме намеците. Папата ни намекна. ЕС ни врънка. А дали някой казва, че ужасяващите генитални осакатявания, т.е. обрязванията на жени, са твърде характерни най-вече за кюрдите в Ирак? Това как пасва на #metоо движението?

  • 001 Биляна Петрова 30.10.2019 17:38

    До 10 бона се дават, за да те настанят в общинско жилище в София https://frognews.bg/novini/biliana-petrova-pred-frog-chuh-che-10-bona-davat-nastaniat-obshtinsko-jilishte-sofiia.html Многократно сме информирали Столична община и прокуратурата за куп нередности, но оттам не направиха нищо. Имаше чадър. Това призна пред Фрог нюз бившият зам.-кмет на район „Младост“ Биляна Петрова.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.