01.12.2010 16:23

Увеличават цената на клиничните пътеки

Видян 1704 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 36 лева се увеличава средната цена на клиничните пътеки, като по предложение на Министерството на финансите от 298 клинични пътеки стойността на 189 ще се завиши.


Цената на 44 пътеки ще бъде намалена, а при 65 остойностяването остава същото, съобщи Дарик радио. По предложение на работна група на Министерството на финансите средната цена на клиничните пътеки се вдига от 618 лв. на 654 лв.


Клиничната пътека за лъчелечение ще се вдигне от 700 на над 1000 лв., съобщи здравният министър д-р Стефан Константинов след като присъства на церемонията по повод 119 години от създаването на Военномедицинска академия.


Стана ясно още, че клиничните пътеки за кардиологични заболявания ще бъдат заплащани от касата на болниците на по-ниска цена. В рамките на една седмица лекарите чрез консултативния съвет по здравеопазване имат право да оспорят новите стойности на пътеките.


Същевременно БНР съобщи още, че само 11 общински болници ще се превърнат в лечебни заведения за долекуване. Те ще получат финансиране от европейската Оперативна програма за регионално развитие. Кабинетът промени концепцията за преструктуриране, защото от малко лечебни заведения има проявено желание да преминат в болници за долекуване. Първоначалните коментари бяха, че поне 130 трябва да се закрият или реорганизират.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак