старши комисар Станислав Великов

Свързани новини

21.05.2024 12:17

Уволниха дисциплинарно директора на ОДМВР-Ловеч

Видян 4710 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Директорът на Областната дирекция на МВР в Ловеч старши комисар Станислав Великов е бил дисциплинарно уволнен със заповед на министъра на вътрешните работи миналата седмица, съобщи говорителят на полицията Габриела Тодорова пред БТА.
От вчера (20 май) е отстранен от длъжност заместник-директорът на областната дирекция на полицията Георги Иванов. Срещу него е образувано дисциплинарно производство.

Старши комисар Станислав Великов бе временно отстранен от длъжност със заповед на вътрешния министър в средата на февруари т. г. От МВР тогава съобщиха, че е образувано дисциплинарно производство срещу него. Причината - разследване срещу Станислав Великов по сигнал на районен прокурор, че му е оказван натиск. Имало данни и за това, че директорът е подслушвал незаконно. Името на Великов нашумя и покрай сигналите, че е "отворил чадър" над своя заместник Георги Иванов, който все още е подсъдим за незаконно присъединяване към електропреносната мрежа, установено преди 4 години. По този кузус Софийска градска прокуратура излезе с констатация, че има "пропуски при издаването на достъп до класифицирана информация на Иванов от Държавната комисия по сигурността".

След няколко спирания и връщания на заседания, казусът отново тръгна в Районен съд - Ловеч в началото на месец март. На 30 май в съдът е насрочил заседание по делото срещу Иванов за кражбата на ток.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Словения

Най-дружелюбните страни в Европа

10. Хърватия. Резултат 91.78 Някога лятно ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева