Свързани новини

07.10.2009 10:28

В. Танов: Нямаше информация Куйович да плаща на Румен Петков

Видян 1654 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато бях директор на ГД “Борба с организираната престъпност“ нямаше информация за плащане от страна на Будимир Куйович към Румен Петков, заяви Ваньо Танов, директор на Агенция "Митници", цитиран от БГНЕС.


При разпитите си в националната служба Куйович е споменал , че по времето, когато се е занимавал с трафик на наркотици на територията на страната, си е осигурил спокойствието като е плащал на определени служители от НСБОП, и по -късно когато се е оттеглил от този бизнес и е използвал посредници се е отказал да плаща. Започнати са оперативни разработки срещу служителите споменати от Куйович и в момента се води дело във военна прокуратура срещу оперативен работник от отдел“ Наркотици“, обясни Танов. Според него Куйович е можел да бъде използван за разплитане на целия канал за разпространение на синтетична дрога в страната, но това не се е случило, защото Валентин Петров се е намесил изключително остро. „Той беше страшно притеснен от престоя на Куйович в службата и това какво е можел да разкаже“, заяви Танов. Отношенията си с Петров Танов обясни с факта, че той самият е бил предложен от Румен Петков за директор на НСБОП в отсъствието на Валентин Петров в момент, когато той е бил извън страната.
Той уточни, че по времето на създаването на двете парламентарни комисии по случая „Куйович“ ситуацията е била такава, че се е упражнявал натиск върху задържани лица с цел компрометиране. Той не успя даде обяснение дали са изчезнали доказателства срещу черногорския наркотрафикант по време на транспортирането му от Свиленград до София. На Куйович е бил издаден български паспорт с неверни данни. Според Танов сега не може да се установи на кого и колко средства е давал Куйович, но могат да бъдат установени неговите връзки със служители на МВР. Относно справката, тиражирана в медиите изготвена от Пламен Папалезов Танов обясни, че не познава такова лице. 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак