Свързани новини

02.04.2020 09:25

Вълчев: Ще предложим матурите да се проведат на 30 май и 1 юни

Видян 1431 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако се удължи извънредното положение в страната до 13 май, най-вероятно държавните зрелостни изпити в 12-и клас, които бяха планирани за 20 май и за 22 май, ще се състоят на 30 май и на 1 юни. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който дава брифинг по повод правителственото предложение за удължаване срока на обявеното извънредно положение, предаде 24 часа.



В брифинга участват също заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова и директорът на Дирекция „Съдържание на предучилищното и училищно образование“ Евгения Костадинова.


Министър Вълчев каза, че със стартирането на обучението в електронна среда няма създадена организация, защото не може да има такава за толкова кратко време. "Организираме оценка как се развива дистанционното обучението, имаше трудности в първите дни, имаше несъобразяване със задачи от страна на учениците", каза той и обясни, че вижда подобряване на организацията. 


По думите му отказвайки се от единната организация няма да има единно отучване и това което ще трябва да се случи при връщане в училище е да се вземе материала.


"Като цяло системата положи много усилия, справи се за този малък период. Можем да кажем, че децата учат повече. Това, което получаваме като информация, че интересът им е повишен".


"Ще предложим отлагане на изпити след 7-ми ми клас - да се случат на 13-ти и 15-ти юни, няма пречка за външното оценяване след 4-ти клас. Външно оценяваме е още по-необходимо при условията на липса от единна организация", уточни Вълчев.


Според министър изпитите след 4-ти клас ще бъдат преместени на 29-ти и 30-ти май, но окончателни предложения ще има другата седмица


Няма да се проведат националните олимпиади каза още той, като отбеляза, че резултатите от тях участват в оформянето на балове, което представлява проблем, но се водят разговори.

 

Снимка: БГНЕС




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.