Свързани новини

19.11.2008 14:19

Вальо Топлото избягвал Закона за обществени поръчки

Видян 2047 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд проведе поредното си заседание срещу бившия изпълнителен директор на „Топлофикация – София” Валентин Димитров – Вальо Топлото, съобщи Дарик. Подсъдими за присвояването на близо 6 млн. лева от дружеството, заедно с Димитров, са друг бивш началник на „Топлофикация” Георги Рогачев, заместникът му Емил Андонов, Лина Абланска и Мая Стоилова.


Наблюдаващият прокурор по делото Божидар Джамбазов заяви, че престъплението е станало чрез избягване на прилагането на Закона за обществените поръчки. Дружеството е било системно източвано чрез фирмата на Мая Стоилова „Шибър”, а парите са били прехвърляни чрез сейфове в „Пощенска банка”. „На практика са извършвани доставки под праговете, а впоследствие са фактурирани доставки, които са много повече от договореното”, уточни той и даде пример, че ако една машина е договорена за 10000 лева, се оказва, че е за нея е платена два-три пъти по висока цена.


„Ролята на тези фирми е била счетоводно само да оформят документите и съответно да вземат парите, които впоследствие да преведат на фирма „Шибър”. Една комисионна от 20 % за това да се оформят два документа, мисля е неоправдано”, каза Джамбазов. „Става въпрос за избягване на приложението на Закона за обществените поръчки.


Валентин Димитров отрече да е разпореждал доставки, които не са били нужни на дружеството. Делото продължава и утре с разпит на свидетели.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни