Свързани новини

13.11.2014 13:10

Вълци атакуват панагюрските села

Видян 1392 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вълци са разкъсали и изяли 20 коня в панагюрското село Поибрене, съобщава Нова телевизия. Хората в селата около Панагюрище са обзети от страх заради нападенията. Местните жители не смеят нощно време да излязат от домовете си и заспиват със страх вълците да не стигнат до къщите им.



Вълците обикалят около Поибрене и виенето им се чува всяка нощ. Петър Петришки отглежда 34 коня в близката гора. 20 от тях обаче вече са разкъсани и изядени от хищниците. Последното нападение било преди дни.



Вълците се движат на глутници от по 5-6 животни. Те са едри и гладни, коментира мъжът. Слизат от билото на Средна гора, за да търсят храна в покрайнините на селото. Стопанинът не се надява и на стотинка обезщетение от държавата за убитите и изядени от вълците коне.



Местните жители се страхуват, че скоро вълците ще атакуват и домашните животни в оборите им. Това вече се е случило на бай Стоян. Пред очите му вълк влязъл в обора, за да изяде коня му.



Стопаните всяка вечер здраво заключват оборите си и пускат вътре по няколко кучета. Местният ловджия досега е застрелял пет от нападащите вълци. Последният от тях бил само на 30 крачки от него.



Хората в селото не помнят подобна инвазия на хищници. Големият им страх е, че с падането на първия сняг вълчите набези ще станат още по-опасни. Затова местната ловна дружинка готви хайка, за да опази от вълците не само домашните животни, но и дивеча в гората.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Вашата лична война ще бъде с обществото във вида

Вашата лична война ще бъде с обществото във вида, в