Свързани новини

18.07.2009 09:09

Възстановяването на икономиката на САЩ ще отнеме няколко години

Видян 1433 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възстановяването на американската икономика ще отнеме не месец, нито година, а по-продължително време, смята главният съветник на американския президент Барак Обама по въпросите на икономиката, ръководителят на Националния икономически съвет и бивш финансов министър Лорънс Самърс, цитиран от БГНЕС.


"Проблемите на нашата икономика няма да се решат нито за месец, нито за година, нито за един президентски мандат. Възстановяването ще отнеме по-продължително време и историята потвърждава това", каза Самърс в института Патерсън във Вашингтон. По думите му, администрацията на Обама в течение на половин година предприема решителни и резултатни действия за възстановяването на националната икономика и първите успехи вече са налице. Но преди да можем да кажем, че икономическата ситуация се е оправила, ще е нужно време и нови усилия. В момента, напомни Самърс, безработицата все още расте, с недостатъчни темпове се увеличава равнището на кредитиране.
Той призова всички да вярват в успеха на правителствените действия. "Появилото се преди шест месеца и през цялото това време растящо чувство на страх, постепенно се преодолява благодарение на мерките, предприети от правителството. Доверието и вярата в успеха се завръщат с провеждането на програмата за възстановяване на икономиката. Американската икономика се възстановява", заяви Самърс, цитиран от РИА "Новости". Той припомни, че преди половин година, в началото на 2009 г., САЩ били близо до икономическата катастрофа. "Струваше ни се, че това е начало на втора Велика депресия", добави той.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Ярослава Магучих

Падна легендарният световен рекорд на Стефка Костадинова

Последният български световен рекорд в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец