23.03.2009 08:51

Вдигат ни колите и през нощта

Видян 1719 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Паяците ще могат да вдигат неправилно паркираните автомобили в София и пред нощта. Това е заложено в промените на Наредбата за организация на движението на територията на Столична община, предложени от групата на общинските съветници на ДСБ.
Те настояват общината да упражнява денонощен контрол на паркирането в София, а не само от 8.00 до 21.00 ч. Така да бъдат санкционирани тези, които паркират на забранени места въобще, а не само в „синята зона“. Такова предложение ще бъде направено на комисията по транспорт към Столична община, каза на пресконференция вчера съветникът Ивайло Йонков.
От ДСБ предлагат още измененията да дадат еднакви възможности за паркиране на притежателите на автомобили, регистрирани на територията на „Синя зона” по постоянен или настоящ адрес. Като тези условия важат също и за получателите на лизингови возила.
Идеята е хората да могат да паркират колите си не както досега – на място между две преки от улицата, където живеят, а на цялата територия на съответния административен район.
Съветниците от ДСБ предлагат също броят на местата, определени за платено паркиране да не надхвърлят 10% от общия брой на паркоместата на всяка улица с режим на платено паркиране. Предвижда се от този режим да могат да се възползват само фирми с „дейности, обслужващи сериозен обществен интерес“.
Вили Лилков изтъкна, че в момента „има улици в София, в които броят на лицата със служебен абонамент са 50% от паркоместата”. По думите на Христо Ангеличин голяма част от тези места се използвали и като лични.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец