Свързани новини

20.04.2009 11:05

Великобритания излиза от рецесията през 2010 г.

Видян 1685 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Великобритания е подминала най-лошата част от рецесията и ще се върне към умерен икономически растеж през втората половина на 2010 г, заяви Конфедерацията на британската индустрия (КБИ), цитирана от Ройтерс и БГНЕС. 


Възстановяването ще бъде "бавно и крехко", предупредиха икономистите. Великобритания изпадна в първата си рецесия от началото на 90-те години през последната четвърт на 2008 г, което доведе до нарастване на безработицата, спад в цените на жилищата и индустриалната продукция. Директорът на КБИ Ричард Ламбер заяви, че агресивното намаляване на лихвения процент, ниската инфлация и глобалните финансови стимули ще забавят спада в ъв Великобритания тази година. "Има няколко окуражаващи знака, че на-лошата част от рецесията е вече зад нас", каза той в изявлението си. "Рецесията по никакъв начин не е приключила, но ще видим завръщане към слаб икономически растеж към пролетта на 2010 г." Икономическата криза се задълбочи повече от очакванията през първите три месеца на тази година. Икономистите очакват скромен ръст от 0,2 % през втората четвърт на 2010 г, след като свиването се забави през 2009 г. Общо икономиката ще се свие с 5,1% към края на рецесията. 3,25 милиона ще бъдат безработните в страната през втората четвърт на 2010 г. Ламбер призова британския финансов министър Алистеър Дарлинг да използва проектобюджета, за да насочи по мощта повече към инвестициите и работните места, отколкото към данъчните стимули.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на нормите

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на