Свързани новини

03.04.2013 14:38

Винпром Пещера завоюва лидерски позиции и във винарството

Видян 1868 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Пловдив стартира XXI-вото издание на международното винаро-лозарско изложение Винария. По традиция официалната делегация на събитието вдигна първа винена наздравица от щанда на най-големия винпром у нас, Винпром Пещера. Официалните лица бяха посрещнати от изпълнителния директор на компанията Иван Папазов с отбрани червени и бели вина и хапки.


Тазгодишното представяне на компанията във Винария 2013 може да бъде прието като отчет за постиженията й във винарството от 2011 г. до сега. През този период винпромът пусна марката си Domaine Peshtera, която взе Златен ритон още при първото си представяне във Винария през 2012 г., и която през изминалата година завоюва челни позиции в най-престижните международни конкурси и дегустации с четирите си сорта. Само за 2012 г. във винарските изби на компанията са били произведени близо 12,5 млн. литра от серията. От февруари месец на пазара са и два нови сорта от серията - Каберне фран и Сира. На тазгодишната Винария пък правят дебют, малко преди да се появят в магазинната мрежа, първите резерви с марка Domaine Peshtera в сортовете Каберне совиньон и Мерло, както и първите купажни вина на компанията от сортовете Совиньон блан и Вионие. Всички те ще бъдат представени от топ технолозите и изпълнителният директор на винпрома на щанда в палата 11.


Всеки ден посетителите на виненото изложение ще могат свободно и професионално да дегустират всяко едно от тези вина, част от които са и сред участниците в ежегодната дегустация на Винария. Тази година рекорден брой от 45 родни и международни винопроизводители с над 340 вина се борят в шест категории за Златен ритон и медали. В журито има редица експерти, сред които и 8 чуждестранни дегустатори - известни специалисти, сомелиери и журналисти. Един от тях е световноизвестният дегустатор Томас Брандл от Германия. Пламен Моллов, председател на НЛВК, сподели, че всички шест Златни ритона са били присъдени от чуждестранните експерти на български вина, но победителите се пазят в строга тайна до церемонията „Нощта на златния ритон”. Въпреки голямото признание и силното родно участие в дегустациите прави впечатление, че в изложбената част липсват добре познати винени играчи като Винпром Карнобат, Винпром Търговище и Винекс Славянци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което