05.02.2010 16:40

ВКС върна за ново разглеждане делото за смъртта на Кембъла

Видян 1847 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният касационен съд (ВКС) върна делото за смъртта на Емил Трифонов-Кембъла за ново разглеждане на Софийския апелативен съд (САС), предаде БГНЕС.


Производството бе образувано по жалба на Софийската апелативна прокуратура и частните обвинители Благовест и Атанаска Трифонови. Жалбоподателите искаха отмяна на решението на Софийския апелативен съд и връщането му за ново разглеждане. Магистратите връщат делото, тъй като наложеното наказание е несправедливо и е допуснато съществено нарушение на процесуалните правила.


В решението ВКС пише, че САС не е оценил обективно, всестранно и пълно необходимостта от превъзпитателен ефект от налагането на наказанието на подсъдимия и обществото. САС е допуснал съществено процесуално нарушение, както и неправилно приложение на института на условното осъждане.


Апелативните магистрати намалиха отсъдените от Софийския градски съд 5 години лишаване от свобода и 7 години лишаване от правото на правоуправление като осъдиха подсъдимия условно на три години лишаване от свобода. Емил Трифонов-Кембъла (42 г.) загина при верижна катастрофа на столичния бул. "Цариградско шосе" през март 2007 г.


Инцидентът стана около 4:50 ч. срещу бл. 107, когато заради несъобразена скорост мерцедесът, в който пътувал към центъра на София, излиза от пътното платно и се удря в стълб. Кембъла издъхва в "Пирогов", а 32-годишният шофьор на автомобила, който се блъска последователно в микробус, натоварен с цветя, и друга лека кола, е ранен.


По-късно МВР оповести, че в кръвта на водача са измерени 1,2 промила алкохол, което е около 2,5 пъти над позволеното от закона. Освен това по първоначални данни автомобилът се движил с над 100 км/ч.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на нормите

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на