21.10.2008 13:54

Вот на недоверие срещу правителството на Тополанек утре

Видян 1355 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дясноцентристкото правителство на чешкия премиер Мирек Тополанек ще бъде подложено на вот на недоверие утре по-малко от три месеца преди началото на чешкото председателство на ЕС, предаде АФП.


"За първи път от две години не съм сигурен на 100% за резултата", призна днес вицепремиерът Александър Вондра на среща с чешки бизнесмени. Подобно на премиера, Вондра се надява по верме на дебатите в парламента, които ще започнат утре в 7 ч по Гринуич (10 ч българско време) да убеди депутатите, че "ще бъде опасно да се предизвиква промяна особено преди поемането на председателството на ЕС". "Това е труден ден и ние ще се сблъскаме с още трудности до юли", посочи Вондра и представи настоящото чешко правителство като преграда срещу "популистката" социална политика на Брюксел, срещу предложената от повечето европейски страни интервенция във връзка с финансовата криза и срещу всяко посегателство срещу свободната конкуренция. Правителствената коалиция, в която влизат Либерално-демократическата партия на Тополанек, християндемократите и зелените има 98 депутати в 200-местната Горна камара и гласовете на шестимата станали независими депутати, ще се окажат решаваши утре, счита информационната агенция CTK.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв