16.08.2023 12:35

Връщат се мутренските времена, ГЕРБ ще изгуби ключови градове: Цветанов

Видян 1700 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ ще загубят някои от ключовите градове в страната на предстоящите местни избори, включително и столицата. Това прогнозира бившият министър на вътрешните работи и председател на партията „Републиканци за България“ Цветан Цветанов в предаването „Денят ON AIR“.

„ГЕРБ ще изгубят София“, категоричен е Цветанов, като посочи, че вероятните кандидати на партията за поста са настоящият председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев и председателят на парламента Росен Желязков.

„Аз съм убеден, че София няма да бъде спечелена от ГЕРБ, поради модела и тази непрозрачност от последните няколко години“, обясни Цветанов.

Според него Варна и Пловдив са „ключовите градове“, в които трябва да се търси промяна.

„Всички са изключително омерзени и огорчени, че Иван Портних, не е кметът на Варна. Там има други фигури, които имат икономически интереси“, каза още Цветанов и посочи, че информацията е почерпена от медии. По думите му Варна е дадена „на концесия на Дидо Дънката“.

Битката в Пловдив ще е интересна, прогнозира още Цветанов. Според него там партията няма изявени лидери, тъй като Бойко Борисов е снел доверието от бившия и настоящия кметове на града.

„ГЕРБ няма да има кмет във Видин, Русе, Благоевград, Перник. В Пазарджик ще има интересна интрига, в Разград – също“, посочи Цветан Цветанов.

Като бивш министър на вътрешните работи той коментира и смяната на началници на ОДМВР в страната. Според него е учудващо защо началникът на полицията в Стара Загора не е сред сменените и намекна за негова връзка с притежател на заведения, в едно от които е работил и насилникът на Дебора.

„МВР е овладяно от други, нечисти интереси и не очаквайте да има резултатност“, допълни той. Пред Bulgaria ON AIR Цветанов каза, че по отношение на престъпността страната ни се връща на нивата от 1990-те години и 2008 година, когато е имало бум на отвличания.

„МВР в момента и през последните 5-6 години няма резултатност, която да има значимост на международната сцена“, каза още екс вътрешният министър. Според него в последните години МВР се е превърнало в част от политическата стратегия, „която прилагат политическите формации“ и ведомството се е превърнало в „орган, който подпомага икономически и политически интересни на местно и регионално ниво“.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 27 октомври 21:00ч.

Пропукване 2007 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 53 мин

Режисьор: Грегъри Хоблит
В ролите: Антъни Хопкинс Тед Крауфорд Райън Гослинг Уили Бийчъм Розамунд Пайк Ники Гарднър

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Днешният ден ще е по-напрегнат

Днешният ден ще е по-напрегнат. Отново ще са нужни