24.10.2008 15:18

ВСС се самосезира за инцидента с прокурора от Русе

Видян 1428 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цони Цонев, член на Висшия съдебен съвет (ВСС) и председател на комисия ”Борба с корупцията и професионална етика” към съвета изиска днес информация от окръжния прокурор на Русе по повод инцидента с прокурор от районната прокуратура в града, съобщиха от пресцентъра на ВСС.


В понеделник на заседание на комисията ще бъде разгледан случая и най-вероятно по предложение на петима членове от ВСС ще бъде образувано дисциплинарно производство на прокурора, чието скандално поведение е описано в централните вестници, предаде Дарик. “Не само е скандално поведението, но и недопустимо за един прокурор, който е призван да спазва първо той законите в държавата “, коментира Цони Цонев и допълни, че „при подобни прояви всеки от нас трябва да носи отговорност за поведението си, както в професионалния, така и в личния живот”.


Образуването на дисциплинарно производство се очаква да стане още на първото заседание на съвета след инцидента в сряда – 29 октомври.


В четвъртък пиян прокурор от Русенската районна прокуратура обижда служители на реда и ги заплашва със саморазправа. Инцидентът стана рано сутринта в заведение близо до Второ РПУ в града. 41-годишният прокурор се напил и предизвикал скандал в заведение в русенския квартал „Здравец-изток”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец

Наред с материалната сигурност

Наред с материалната сигурност, днес ще търсите и