Свързани новини

25.03.2009 15:18

За 1г. ДАНС ударила 405 престъпници

Видян 1267 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През 2008 г.в резултат на извършената от ДАНС оперативно-издирвателна дейност и оперативно техническа дейност са събрани данни и са предоставени на съдебната власт за реализация над 380 случая. Пресечена е била престъпната дейност на 405 лица. Това се казва в доклад за дейността на Държавна агенция за "Национална сигурност" /ДАНС/ през 2008 г., предаде БГНЕС.


На работен семинар в ДАНС днес членове на структурите изнасят лекции за информационната и комуникационна политика на агенцията, структурата й, рисковете за националната сигурност и други. По време на семинара стана ясно, че от април 2008 до средата на март т.г. към Агенцията са назначени над 300 служители- бивши кадри на МВР, МО и др. държавни институции отговарящи за сигурността. 59 са служителите на агенцията с които са били прекратени служебните взаимоотношения, 22 от тях са били освободени по собствено желание, 15 заради навършване на пенсионна възраст, 12 за навършване на пределната възраст на държавния служител и на двама заради нарушения с класифицирана информация. Две са били дисциплинарните наказания на служители на агенцията за 2008 г., а само за първото тримесечие на т.г. Дисциплинарни наказания са наложени на 3-ма служители. Сред главните причини за наказанията са неизпълнения на разпорежданията на председателя на агенцията, неправомерен достъп до класифицирана информация. В момента се гледат 3 случая за нарушения от страна на служители.


По време на семинара стана ясно, че кадрите на ДАНС в никакъв случай не се назначават с конкурси, а се избират от държавните структури като МВР, МО и др. В доклада се посочва още, че са разкрити 164 посегателства срещу финансовата и икономическата сигурност, 28 от които за пране на пари, 41 за корупция, 9 за неправомерно усвояване на средства от държавни и международни фондове. При операции на ДАНС в различни части на страна са били иззети 3,5 тона марихуана, 50 кг суровина за производство на синтетични наркотици. Задържана е пратка от 77 кг хероин и е разкрита една нарколаборатория.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Ще се опитвате да правите много неща едновременно

Ще се опитвате да правите много неща едновременно и не,