14.06.2024 12:12

За първи път БСП остава без депутат от Хасковска област

Видян 1293 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За първи път "БСП за България" остава без депутат от Хасковска област в Народното събрание в най-новата история на България. Това става ясно от решение на Централната избирателна комисия за разпределение на мандатите след изборите на 9 юни, съобщи haskovo.net.

ГЕРБ-СДС ще има трима представители. Това е Делян Добрев, който е избран и от Разград. Коалицията изпраща още рекордьорът по преференции Георги Станков и Иван Минев, който става депутат с преференции, като измества третия в листата.

ДПС има два мандата от Хасково. Така в парламента влизат водачът Станислав Атанасов и Мюмюн Мюмюн. Един мандат получава "Продължаваме промяната – Демократична България". В 50-ото Народното събрание влиза Асен Василев, който бе и кандидат от Пловдив. Към момента втората в листата Катя Панева няма да бъде част от Парламента.

От „Възраждане“ - Хасково в Парламента отново ще изпратят Георги Георгиев, който бе депутат от региона и в предходното Народно събрание. Александър Марков от "Има такъв народ" ще бъде представителят на региона в следващото Народно събрание.

Днес изтече срокът, в който избраните от два района, трябва да заявят писмено пред ЦИК откъде влизат в Народното събрание. Това трябва да направят Делян Добрев и Асен Василев.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Забележителен ден за любовни срещи

Забележителен ден за любовни срещи. Само не поставяйте