Защо така с НДК

Свързани новини

24.05.2024 07:50

Защо така с НДК?

Видян 2514 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Колегите ми от Национален дворец на културата - НДК и настоящи стопани също го копаят без всякаква идея,
мисъл и посока. Проблемите на НДК са много, отдавна, и са решими само на друго ниво и с други средства. Тези от тях, които са на ниво маркетинг, са единствените, които могат да бъдат решавани по един или друг начин.Уви, днес и това се оказва непосилна задача.


С изненада прочитам съобщението от НДК по случай отбелязването на 24 май и започвам да си мисля, че там се управлява чрез изкуствен интелект.
За сиромашкия “банер” на папския балкон, в който непростимо е променен текстът на Химна на българската просвета нямам обяснение, освен едно - некомпетентност и глупост взети заедно.


Напомням, че последните отбелязвания на 24 май бяха през 2018 и 2019  с “Празник на буквите”, който привлече хиляди софиянци и гости на столицата, а автор на визуалната идентичност бе проф. Божидар Йонов, който го направи с надеждата, че продължаваме и съхраняваме традициите. Сега виждам, че сме ги “съхранили”подобаващо
Уважаеми колеги, явно толкова можете, но не в това е белята, а че с НДК и празници на духа, които се отнасят към колективната ни национална културна памет и идентичност, експерименти не бива да се правят. НДК не е сграда, а културен символ, който е много по-голям от нас и заслужава малко повече мисъл, не само бюрократична.
Честит празник Министерство на културата", пише ексшефът на НДК Б.Велков.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв