Свързани новини

31.08.2011 09:47

Застрелян делфин изплува в Лозенец

Видян 2567 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Застрелян делфин изплува на брега на къмпинг Корал край южния черноморски град Лозенец. Бозайникът, подхвърлян от вълните най-вероятно е застрелян с автоматично оръжие, тъй като ясно личат следите от автоматичен откос. Според простигналите на плажа представители на реда няма повод за разследване, а убийството на делфин не е никакво престъпление според шефа на полицията в гр. Царево. Очевидци споделят, че децата на плажа са преживели истински шок - питали са какво му е на делфинчето, защо не си играе като оня ден и защо му тече кръв от сърцето.


 


Делфините (Delphinidae) са семейство водни животни. Името им произхожда от гръцкото δελφίς, значещо „с утроба“. Погрешно се счита, че те са риби — всъщност са бозайници. Приема се, че са се развили преди 10 милиона години, през периода на Миоцена. Счита се, че делфините са едни от най-интелигентните същества на Земята и са известни с това, че са дружелюбни към хората, обичат да ги приближават и игриво взаимодействат във водата.


 


Плажът на къмпинг корал е известен като едно от последните истински диви места по черноморската ни ивица, където все още няма застрояване, а концесионерите на плажа са твърдо решени да запазят района чист от цивилизационна намеса и бетонни безумия. Припомняме, че преди 2 години испанската енергийна компания "IBERDROLA Inmobiliaria" планираше да инвестира 45 млн. евро в построяване на мащабен хотелски комплекс на територията на къмпинга. Планираше се построяването на около 2500 жилища върху площ от близо 120 декара, но проектът беше замразен.


 


Снимка: Атанас Русев


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Зомбори спечели Като две капки вода

Зомбори спечели Като две капки вода

Владимир Зомбори спечели 12 сезон на ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Може да се наложи да се примирите с някои не дотам перфектни условия

Може да се наложи да се примирите с някои не дотам