Свързани новини

07.02.2012 12:13

Затвориха Дунав мост, пристанище Варна, летище Пловдив и автомагистрала Люлин

Видян 1954 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дунав мост, пристанище Варна, летище Пловдив и автомагистрала Люлин са затворени поради влошени метеорологични условия, съобщава БГНЕС. От 10.30 ч. днес  се затварят всички пътища от републиканската пътна мрежа за товарни моторни превозни средства над 10 тона - ТИР-ове. Сняг вали в цялата страна, като на места се образуват преспи и снегонавявания. В Русенска и Силистренска област са затворени всички пътища за почистване. Русе е откъснат от света, след като силният вятър и снегът затвориха всички главни пътища към София, Варна и Силистра. 50 автомобила са хванати в снежния капан по пътя Червена вода - Семерджиево - Ветово и в момента екипи на Пътно управление и пожарната се опитват да извадят хората от колите. Ледоходът по Дунава е достигнал 50 %. Забранява се движението на товарни автомобили над 10 тона в област Шумен. Затворена е в двете посоки и автомагистрала "Люлин". Пътните настилки на автомагистралите са заснежени и заледени, като се обработват и опесъчават.


В София също е силно затруднено движението заради снеговалежа. Градският транспорт закъснява, като при трамваите има закъснения от около половин час. На някои места не са почистени трасетата на трамваите, а в тях липсва отопление.


Язовир "Ивайловград" продължава да прелива с водно количество 269 куб. м. в секунда от преливника и 270 куб. м в секунда от ВЕЦ. Продължава контролираното изпускане на водни маси от язовир "Студен кладенец". Отворена е една клапа на язовира и се изпускат контролирани водни количества - 234 куб.м. в сек. и 143 куб. м в секунда от ВЕЦ.


Пътуването към ГКПП Златоград е възможно само с вериги. На ГКПП "Капитан Андреево" е преустановена работа и в двете посоки, нивото на водата е около 100-120 см. над асфалта и дължина около 1500 м., като продължава слабо да се покачва, ГКПП – "Капитан Петко войвода" също е затворено. Пропускателната дейност на ГКПП "Лесово" е засилена, като има натрупване на товарни автомобили за изход около 1.5 км. От 05.00 ч. поради спиране на ел. захранването ГКПП е на аварийно захранване. Поради лоша метеорологична обстановка, акваторията и каналите на пристанища Варна-изток, Варна-запад, "Леспорт" и "Фериботен комплекс" са затворени за движение на всякакви плавателни средства. Летище Пловдив е затворено за полети поради силен снеговалеж.


Има 3 международни и 6 вътрешни влака, които са спрени, съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Железопътният транспорт изглежда като най-безопасен. Но на местата, където има наводнения, е спряно движението. В междугарие закъсали хора няма. Хората са настанени на топло, осигурена им е храна, съобщи Московски. В зоните, където е бедствието, има сформирани спешни екипи, които от днес започват отстраняване на авариите, където е възможно, където е наводнено все още нищо не може да се работи. Но там, където има свлачища и прекъснати кабели, започват да работят екипите. Извън зоната на бедствието най-тежко е положението с едно свлачище към Раднево, каза министърът на транспорта. Летищата работят. Има определени закъснения, нормално е, в цяла Европа обстановката е затруднена. Пистите се чистят. По Черноморието са затворени пристанищата поради бурния вятър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния си ум

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния