21.03.2009 11:52

Земеделците пак един срещу друг

Видян 1969 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националното ръководство на БЗНС „Никола Петков” разпространи рано днес декларация, в която се казва:"


На 19.03.2009г. бе обявено сключването на Тристранно споразумение между БЗНС, "Обединени земеделци" и БЗНС"Никола Петков" за съвместно явяване на предстоящите избори. Двата подписа – тези на г-н Вергил Чалъков и на г-н Николай Ненчев обаче са „легитимни въпросителни”. БЗНС в момента не е легитимно, тъй като г-н Георги Пинчев / доскорошен Гл.Секретар на БЗНС/ оспорва проведения 36-ти редовен конгрес на организацията. Г-н Вергил Чалъков, по някакви неписани закони, но съобразно действащия Закон за политическите партии, е нелегитимен действащ лидер – факти, които бяха премълчани на въпросната церемония. В момента се води дело във ВАС / Върховния Административен Съд / за вписване отстраняването на г-н Чалъков, като в момента той дори не е член на БЗНС"Никола Петков". Освен това, той не може да бъде лидер на организацията, тъй като не е избиран на Редовен Конгрес или Редовна Национална Конференция, съобразно действащия Ни Устав. Неспазването на Устава е най-малкото нещо, заради което г-н Чалъков е отстранен. Участието на БЗНС"Никола Петков"в Парламентарните избори тази година, особено след управлението на Тройната коалиция, би означавало, че организацията одобрява съществуващата политическа система, същата, с която се бори вече 64 години. Нашата организация е дала толкова много свидни жертви... Ние не желаем да ставаме част от криминалния преход и не одобряваме олигархичните му закони!


Несподелянето на зедемелските идеи стана причина за създаването на поредната земеделска партия сред многото други през ноември миналата година от група хора, водени от лични интереси, влизащи в противоречие със земеделската кауза като цяло. Точно това е първопричината за разединението в БЗНС през последните години и г-жа Анастасия Мозер носи пряка отговорност за това. Въпросът за коалиция не стои на дневен ред за БЗНС"Никола Петков", тъй като са предприети инициативи в посока на вътрешна консолидация и преструктуриране. Подписаното споразумение е дело на бивши за организацията хора „яхнали” личните си интереси и желаещи да използват името Ни за свои лични облаги, използвайки нелепи тоталитарни методи. Обявените принципи и общи цели не са конкретизирани, може би защото г-н Чалъков и Анастасия Мозер не смятат за нужно да ги направят достояние, считайки това за излишно. Националното ръководство на БЗНС"Никола Петков" заявява, че няма нищо общо с подписаното споразумение от 19.03.2009г. и го счита за неприемливо, както и за опит за намеса във вътрешните работи на организацията. Смятаме, че въпросното деяние е недопустим опит за диктат от хора, считани за „персона нон грата". Инфорамцията е на агенция БГНЕС.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Не е изключено да се чувствате под напрежение

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Не е изключено да се чувствате под напрежение, а това