08.10.2008 14:18

Желев: "ЕС удари през ръцете крадливата БГ-администрация"

Видян 1574 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Членството в Европейския съюз /ЕС/, както и в НАТО е свързано със спазването на определени норми, закони, изисквания. То гарантира, че страната ще върви по пътя, който е възприела".


Това каза в интервю за Радио Дойче веле първият демократично избран президент на България след свалянето на комунистическия режим в България Желю Желев. "Изведнъж се оказа, че нашата администрация и политическа класа се облагодетелства както по комунистическо време – да се краде, да се правят големите далавери, но Европейският съюз удари през ръцете. Това беше много тежък удар, особено за управляващите и сега всичко се изправя, както би трябвало да бъде, както го изискват законите и правилата в тази голяма Общност... Тъй наречената наша политическа класа, към която по някакъв начин и аз принадлежа, показа, че не може тя да бъде истинския гарант, за съжаление”, каза още Желев. По отношение на интеграционните процеси в ЕС Желев вижда признаци на качествени изменения в интеграционните структури. „Забелязват се, те са дори очевидни. Вижте как не беше приета Конституцията на Европейския съюз. Всяка една от страните-членки на ЕС защитава националните си интереси. Има различни национални интереси. Тези интереси все пак трябва на определена база да се съгласуват, което никак не е лесна работа, а и тенденцията към това, всеки да дърпа чергата към себе си, тя също заработи и това усложни доста нещата", подчертава Желев. Според него "трудно се налага единна воля, трудно се достига до еднакво решение, ... когато е необходимо, и затова Европейският съюз, който в сегашния си вид е един икономически гигант, е едно политическо джудже”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със