160 години от рождението на духовния учител Петър Дънов

Свързани новини

01.07.2024 13:56

160 години от рождението на духовния учител Петър Дънов

Видян 1690 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С чествания в цялата страна, а и в чужбина през юли последователите на Бялото Братство отбелязват юбилея на духовния учител Петър Дънов. В София, Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Лондон и на много други места още от средата на юни се провеждат концерти, лекции и духовни наряди, посветени на 160-тата годишнина от рождението му.

Кулминацията на тържествата ще бъде отбелязана на 12 юли, Петровден. Рано сутринта навсякъде в страната ще се проведат молитвени наряди и ще се играе свещеният танц Паневритмия[i], след което ще има празнична програма, включваща четене на беседи и лекции на духовна тематика, която ще завърши с концерти.

- В София концертът на 12 юли ще бъде с инструментали и вокални изпълнения на музиката на Петър Дънов. (Само за столицата концертите в рамките на месец са над двайсет, като в тях участват професионални музиканти – инструменталисти, оперни певци, оркестри и хорове на Братството. Специални гости на едно от събитията ще са и двама от най-добрите ни цигулари – Ангел Станков и Йосиф Радионов.)

- Особено интересни ще са честванията в родното село на Учителя – Николаевка, където по време на тържествата ще се организира и среща с негови родственици.

- На традиционния събор в Айтос рождението на Учителя се отбелязва ежегодно повече от 100 години (първият събор, проведен там, е на Петровден през далечната 1920 г.) и затова той е приеман за едно от ключовите събития на тази дата.

- Празничен концерт ще има и в Централен Лондон – там оперните певици Пламена и Гиргина Гиргинови и баритонът и пианист Владимир Попов ще изпълнят богата програма с класически произведения и музика на Петър Дънов.





Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес обръщайте внимание на малките детайли

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес обръщайте внимание на малките детайли, защото те