Три спектакъла с юбилейни представления в Народния

Свързани новини

09.05.2024 12:05

3 спектакъла с юбилейни представления в Народния

Видян 1360 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тази седмица три камерни спектакъла на Народен театър „Иван Вазов“ отбелязват своите юбилейни представления. На 11 май от 19:30 ч. на сцена „Апостол Карамитев“ за 100-тен път ще бъде представен спектакълът „Три високи жени“ от Едуард Олби на режисьора Стефан Спасов, със специалното участие на Мария Стефанова, която на сцената си партнира с Виктория Колева, Радина Боршош/ Василена Винченцо и Явор Вълканов.


Спектакълът разказва за три жени, които ни убеждават, че всяка житейска възраст има своята истина, че всеки има своите поводи за обида, неразбиране и безпокойство, но и че всеки има право на любов, разбиране и прошка.


Преводач на текста е Гергана Дойнова, сценографията и костюмите са дело на Нина Пашова, а музиката – на Теодосий Спасов. На 12 май от 19:00 ч. на Камерна сцена ще се състои 50-ото представление на спектакъла „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ от Пейо Яворов на режисьора Бина Харалампиева, с участието на Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Иван Юруков, Радина Боршош, Богдан Бухалов и Неделин Найденов. В сгъстения от болка въздух на сцената този спектакъл задава въпроси, които често нямат еднозначен отговор, затова и продължават да ни вълнуват.


Сценичната версия на „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ е на Юрий Дачев и Бина Харалампиева, а сценографията и костюмите са създадени от Свила Величкова.


Музиката е дело на Асен Аврамов. На 12 май от 19:30 ч. на сцена „Апостол Карамитев“ ще бъде 150-ото представление на спектакъла „Две“ от Таня Шахова на режисьора Юрий Дачев.


Спектакълът разказва за две велики поетеси – Елисавета Багряна и Дора Габе, чиято история е изтъкана от светли спомени и мрачни предчувствия, от случили се и неслучили се любови, от поезия, тъга и вяра. Участват актрисите Мария Каварджикова, Бойка Велкова и Ева Тепавичарова. Сценографията и костюмите са на Радина Близнакова, а музиката – на Асен Аврамов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Ще изглеждате доволни от себе си

Ще изглеждате доволни от себе си и в съгласие със