"Флеч би се влюбил в този албум. Нямаме търпение да го споделим с вас с скоро и да го представим на живо следващата година", добави и Дейв Гахан

Свързани новини

05.10.2022 15:32

Депеш Мод тръгват на турне с нов албум - Memento Mori

Видян 1715 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Депеш Мод" се завръщат - само двама, но с нов албум и турне, първите от пет години насам. Те ще носят името Memento Mori (лат. - "помни, че си смъртен"), несъмнена препратка към кончината на съоснователя и кийбордист на групата Анди Флечър. На специална пресконференция на музикантите в Берлин бе обявено предстоящото турне на групата през пролетта и лятото на 2023 г. В сайта им бяха публикувани и датите. В списъка с градове София липсва, но българските фенове веднага се ориентираха към организация на концертен туризъм. Най-близките точки до нас са Загреб (23 юли) и Букурещ (26 юли). Концерти ще има и в Будапеща, Прага, Братислава, Милано, Болоня.

Все още няма дата за албума, но е известно, че той ще излезе от Columbia Records през пролетта. Memento Mori е 15-ият студиен албум на групата и излиза пет години след Spirit (2017), последван от турнето Global Spirit. "Започнахме работа в началото на пандемията, и темите са директно вдъхновени от тогавашните събития", казва Мартин Гор. "След като Флеч почина, решихме да продължим, защото сме сигурни, че той би искал това. И това придаде допълнително значение на проекта."

"Флеч би се влюбил в този албум. Нямаме търпение да го споделим с вас с скоро и да го представим на живо следващата година", добави и Дейв Гахан. "Имаме отново възможност да правим музика и да свирим за вас и се надяваме да внесем чувство на радост и сплотеност по наш собствен малък начин в свят, който изглежда постоянно в някакъв смут."

"Анди няма да бъде заменян. Той не може да бъде заменен", казаха двамата. Флечър почина през май на 60-годишна възраст. Към онзи момент не бе ясно дали легендарната синтпоп и ню уейв група, която започва като квартет през 1980 г. (съвсем в началото част от нея е и Винс Кларк), ще продължи да съществува.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева