20.10.2008 11:55

Филм за Буш с $ 3,8 млн. печалба на премиера

Видян 2897 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Филмът на Оливър Стоун "W." в деня на премиерата си е донесъл на създателите си приходи от 3,8 милиона долара. Лентата е показана в над 2000 кина в САЩ, съобщи БТА, позовавайки се на Deadline Hollywood Daily. Изданието отбелязва, че това е много голяма сума за филм за Буш, тъй като по принцип лентите за политици не се радват на голям интерес сред американските зрители. Освен това отзивите на кинокритиците за "W." бяха по-скоро отрицателни. В лентата Оливър Стоун не слага Буш на позорния стълб, твърди Асошиейтед прес. "W" наистина представя Буш като човек, който няма качества на лидер. И докато Стоун не може да се въздържи да не насити тази тема с остри сатирични моменти, той показва президента като дълбоко трагична фигура, чиито лични демони имат последици за всички хора на планетата.


"Не знам кой е Джордж Буш. Но мога да ви кажа, че той се усеща във всичко, което четохме, а ние четохме доста", каза в интервю режисьорът.


"Човекът има добри, лоши и грозни качества като всеки друг. Нещата обаче могат да излязат от равновесие, когато имаш власт. Някои хора, ако имат думата, изявяват по-грозната си страна, струва ми се, че точно това стана."


Буш (в ролята Джош Бролин) е представен като черната овца на политическа династия, която изненадва собственото си семейство, като става неочаквано успелият блуден син.


"W" проследява Буш от пиянските студентски дни в Йейл през серия провали в бизнес начинания и ранния неуспешен опит в политиката. Вечно в сянката на критичния баща (Джеймс Кромуел), той намира две опори - съпругата Лора (Елизабет Банкс) и събудената отново у него християнска вяра.


Филмът се съсредоточава върху личния живот на Буш, разбирателството с Лора, съперничеството с брат му Джеб, споровете с баща му и майка му.


Главните актьори във филма споделят либералните възгледи на Оливър Стоун. Те се включват във филма, убедени, че Буш е лош президент. След завършването му обаче те не мислят обезателно, че той е лош човек.


На първо място по приходи е екшънът, заснет по компютърна игра "Макс Пейн" с Марк Уолбърг в главната роля. А на трето е драмата "Тайният живот на пчелите" с Куин Латифа и Дакота Фанинг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ще държите и ще търсите личното уединение

Ще държите и ще търсите личното уединение. Днес ще сте