Георги Тошев с награда Личност на годината в Рим

Свързани новини

14.06.2024 14:25

Георги Тошев с награда Личност на годината в Рим

Видян 2264 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Журналистът и продуцент от bTV Георги Тошев получи наградата за журналистика в международния раздел на наградите „Личност на годината“ на „Excellence Awards 2024“ и списание „FREETIME EXCELLENCE LIFESTYLE“, създадено от наследничката на Ферари – Антоанела Ферари в Рим.


Изкуствоведката Фатима Каранова връчи на Тошев наградата за филма „Чапа среща Фелини“, който е част от документалната поредица на bTV „непознатиТЕ“, на специална церемония в посолството на Република България. Филмът е включен и в програмата на Фестивала на българския филм в Рим, който започва на 21 юни в италианската столица и ще бъде открит от министъра на културата Найден Тодоров.

 Наградите „Excellence Awards 2024“ се провеждат за 20-и път, а международният раздел на „Freetime Award“ „Личност на годината“ има своето пето издание. Това е международна награда за „професионални постижения, етика и кариера“. Тази година избраната тема, която обединява наградите, е „комуникацията“.

 Наградата Freetime „Личност на годината“ е създадена от журналистката и посланик на мира Антоанела Ферари, наследничка на прочутата фамилия и директор на списание „Freetime Luxury Lifestyle“ и Freetime TV. Сред личностите, получили награди „Личност на годината“ 2024 г. в различните категории са: за „изключителен принос“ – Гулиелмо Маркони, за „театър и кино“ – Винченцо Бочарелли, за „мода“ – Енцо Мерли от „Maison Egon Von Furstenberg“, за „архитектура“ – Джино Заванела, за „телевизия“ - TG2 Storie на Антонио Прециози и Адриана Панитери, за „топ модел“ – Krizia Moretti и др.

 На церемонията награди получиха още Н. Пр. Тодор Стоянов – посланик на Република България в Италия, режисьорът Тодор Чапкънов – за международните си филмови продукции „Черният лотос“ и „Водата и огъня“, актрисата от Народния театър Албена Ставрева – за моноспектакъла „Неведение“, за който тя грабна и „Аскеер“, българският артист с успехи в Италия Таня Калимерова, Нели Атанасова – председател на Италиано-българската културна асоциация „Ла Фениче” и малката Дария Стоянова, която участва в песенния фестивал „Златната монета“ в Болоня.

 Българско присъствие имаше и в модното изложение, където своя рокля представи българският дизайнер Иван Донев редом до Кира Гото, Лаура Пиералиси, Енцо Мерли от Maison Edon Von Furstenberg и др. Иван Донев е сред носителите на редица модни награди в Италия.

 На церемонията в посолството на Република България бяха връчени и две високи български награди от името на министър председателя на Република България и външен министър Димитър Главчев. Посланик Тодор Стоянов награди за изключителни заслуги за развитието на българо-италианските културни отношения бившият директор на БКИ в Рим Жана Яковлева и Нели Атанасова – председател на Италиано-българската културна асоциация „Ла Фениче“.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Лудогорец

Лудогорец стартира срещу грузинския шампион в ШЛ

Българският шампион Лудогорец научи ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Малко ще ви по изнервят околните

Малко ще ви по изнервят околните, но се опитайте да