Естрадната легенда Богдана Карадочева и съпругът й Стефан олекнаха с половин милион, след като съдът прекрати заведено от тях дело за измама

Свързани новини

11.07.2023 16:50

Измамиха Богдана с 515К, съдът покри аферата по давност

Видян 2576 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Естрадната легенда Богдана Карадочева и съпругът й Стефан олекнаха с половин милион, след като съдът прекрати заведено от тях дело за измама.

Според певицата и нейния мъж те са били заблуждавани в продължение на 8 години от Златка и Атанас Миткови, че ще станат собственици на хотел „Зефир“ в курорта „Слънчев бряг“. Съдът оневинява семейство Миткови на първите две инстанции, а във вторник ВКС прекрати делото заради изтекла давност, пише Телеграф.

Карадочева и съпругът й твърдят, че са завлечени от Златка Миткова и Атанас Митков с 514 720 лева. Тричленен състав на ВКС обаче прие жалбата им за неоснователна, тъй като от нейното подаване е минал голям период от време.

Забавянето на производството се дължи не само заради здравословното състояние на един от подсъдимите, но също така и поради късното внасяне на обвинението за разглеждане в съдебно производство, както и заради пропуск на съдебния състав на Софийския градски съд.

Установено е, че подсъдимите са били предадени на съд за престъпление, извършено в периода от месец юли 1999 г. до 2007 г., като давностния срок по наказателно преследване започва да тече от датата на извършване на престъплението, а при продължаваните престъпления – от датата на последното включено в него деяние, отбелязват магистратите.

В заключение съдиите посочват, че делото е приключило с изтичане на 15 години от извършване на престъплението и последващите действия на Златка и Атанас Миткови.

„Следователно към 31.12.2022 г. срокът на давността за наказателно преследване е изтекъл, поради което, при изричното искане на подсъдимите за прекратяването на наказателното производство, по-нататъшното му разглеждане и решаване е недопустимо“, категорични са върховните съдии.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Какво ще се случи, ако паднете в черна дупка?

Какво ще се случи, ако паднете в черна дупка? (Видео)

Смята се, че попадането в черна дупка би ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак