Свързани новини

02.02.2022 09:24

Китин със 17 филма за България

Видян 1464 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Китин Муньос, съпруг на княгиня Калина, разработва без хонорар  написването на сценария и ръководенето на екипа, който ще снима 17 кратки филма за културните и исторически забележителности на България.


 


Идеята е на Българската национална телевизия и се реализира по договор с ЮНЕСКО. Съпругът на княгиня Калина е посланик на добра воля към тази организация. Филмите ще бъдат озвучени на 5 езика – български, испански, френски, английски и арабски, което ще повиши максимално тяхната гледаемост.




Княгиня Калина и Китин Муньос – пътешественик и изследовател, вдигнаха запомняща се сватба в Царска Бистрица през 2002 г. Това беше първата от няколко столетия венчавка на българска княгиня в България. От 2020 г. семейството се установи трайно в България. Княгиня Калина получи българско гражданство.


 


Техният син Симеон Хасан (второто име е в памет на покойния марокански крал Хасан II – един от най-добрите приятели на цар Симеон II) e е роден в София. Той е български гражданин и  изсточноправославен . В момента учи в Американския колеж в София.




След женитбата имаше очаквания, царският зет да получи благородническа титла. Такава практика е широко разпространена в монархическите семейства.


 


Така нецарстващият румънски крал Михай след женитбата на дъщеря си принцеса Маргарита за актьора Раду  Дуда  удостои зет си с титлата  „принц на Хохенцолерн -Веринген“. Когато през 1960 г. по-малката сестра на кралица Елизабет II принцеса Маргарет се омъжи за фотографа Антони , той получи от кралицата  титлата лорд Сноудън.




 Цар Симеон Втори  се въздържа да използва подобни монархически прерогативи. Царският зет си остана просто господин Муньос.


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак