За 30-годишнината от първия си моноспектакъл Мариус Куркински подготвя нов, върху който вече  работи

Свързани новини

16.02.2023 16:35

Куркински с нов моноспектакъл

Видян 2044 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


За 30-годишнината от първия си моноспектакъл Мариус Куркински подготвя нов, върху който вече  работи. През 1993 г. той излиза пред публиката с Дон Жуан, сега подбира произведения на Чудомир, които ще бъдат събрани в нова постановка. Премиерата ще е на 1 ноември, когато е рожденият ден на баща му, или на 15 октомври, неговата собствена рождена дата. “В моноспектакъла ще включа някои от най-силните разкази на Чудомир, комедийни, депресивни.


Доста са и все още ги подбирам. Това ми е мечта още от дете. За една Нова година маминка ми подари книга с разкази на Чудомир. Това беше по времето, когато вече бях решил, че ще се занимавам с театър, и правехме спектакли на село и в читалището. Именно от тази книга сега избирам разказите, защото ми е много скъп спомен”, разказа актьорът. Неотдавна Куркински сложи бляскавата удивителна на легендарната си постановка Рибарят и неговата душа по Оскар Уайлд, която 18 години беше хит в Театър 199. След финалните аплаузи Мариус излезе на сцената, за да приеме възторга на почитателите в компанията на актьорите Владимир Карамазов, Велислав Павлов и Ани Пападопулу.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби