17.01.2009 10:19

Любовно писмо на Едит Пиаф продадено за 1500 евро

Видян 1863 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Любовно писмо на прочутата френска певица Едит Пиаф до гръцкия актьор Димитрис Хорн, познат също така и като Такис Хорн, бе продадено на търг в Атина за 1500 евро, съобщи агенция Асошиейтед прес.


Името на купувача е неизвестно. Легендарната певица е изпратила писмото до своя възлюбен от Корсика на 20 септември 1946 г. В него тя пише: „Обичам те, както не съм обичала никога, Таки, не оставяй сърцето ми да умре!”. Френската певица Едит Пиаф е изпитвала страстна, но очевидно несподелена любов към един от най-големите гръцки актьори след Втората световна война. Писмото й е намерено в архивите на актьора Димитрис Хорн след смъртта му през 1998 г. "Писмото, от 4 страници, е на 100% автентично, то е било предадено, заедно с пощенския му плик от един роднина на Хорн, който го намерил след смъртта му. Писмото се съпровожда от една телеграма от Пиаф, датираща от ноември, 1946 г., с която певицата иска от Хорн да му пише чрез една своя приятелка”, твърди притежателят на аукционна къща Петрос Вергос, който предложи на търг писмото, а също така е и председател на гръцката асоциация на търговците на предмети на изкуството. „Искам да живея винаги до теб и ми се струва, че мога най-после да те направя щастлив и мисля също, че те разбирам напълно. Зная, че съм способна да се откажа от всичко заради теб", пише още Пиаф, според откъс от писмото, публикуван в каталога на аукционната къща на Вергос. По времето, когато е писано писмото, Пиаф е била 31 г., а Димитрис Хорн, тогава изгряваща звезда в гръцкото кино - е бил на 25. Според Вергос, те се запознали по време на един концерт на Пиаф в Атина, на 17 декември. "Според мен, идилията между двамата не е имала продължение, вероятно защото Хорн не е споделял същите чувства", казва Вергос. Актьорът, смятан за символ на цяла епоха в гръцкото кино, се жени по-късно за Ана Гуландрис, наследничка на голяма династия гръцки корабопритежатели.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей