Мерил Стрийп

Свързани новини

07.05.2024 11:45

Мерил Стрийп ще бъде почетен гост на церемонията по откриването на 77-ия фестивал в Кан

Видян 1328 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мерил Стрийп ще бъде почетен гост на церемонията по откриването на 77-ия фестивал в Кан, който ще се проведе след седмица на сцената на Grand Théâtre Lumière във вторник, 14 май.



Известна фигура в американското кино, американската актриса ще даде началото на предстоящото издание, което ще приключи в събота, 25 май, със списъка на наградите, даден от председателя на журито Грета Гъруиг.



След Жана Моро, Марко Белокио, Катрин Деньов, Жан-Пиер Лео, Джейн Фонда, Агнес Варда, Форест Уитакър или Джоди Фостър, Мерил Стрийп ще получи почетната "Златна палма" на фестивала. 35 години след като спечели наградата за най-добра актриса за "Зли ангели", единствената й поява в Кан до момента, Мерил Стрийп ще направи дългоочакваното си завръщане в "Кроазет".


"За мен е неизмерима чест да получа новината за тази престижна награда. Спечелването на награда в Кан за международната общност на артистите винаги е представлявало най-високото постижение в изкуството на киното. Да стоиш в сянката на онези, които преди това са били почитани, е смиряващо и вълнуващо в еднаква степен. Очаквам с нетърпение да дойда във Франция, за да благодаря лично на всички през май!" заяви Мерил Стрийп.



"Всички ние имаме нещо в себе си от Мерил Стрийп!" каза Ирис Кноблох и Тиери Фремо. "Всички ние имаме нещо в себе си от Kramer vs. Kramer, Sophie's Choice, Out of Africa, The Bridges of Madison County, The Devil Wears Prada и Mamma Mia! Тъй като е обхващала почти 50 години кино и е въплъщавала безброй шедьоври, Мерил Стрийп е част от нашето колективно въображение, от споделената ни любов към киното. "


Борис Ангелов




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион